5/05/2013

Recenze: Milion Sluncí

Autor: Beth Revis
Název: Milion Sluncí/A Million Suns
Série: Vesmír
Díl v sérii: druhý
Nakladatelství: CooBoo
Vydání: listopad 2012

anotace z cooboo.cz
Celé Universum je jedna velká lež. Když se to jeho obyvatelé dozvěděli, rozpoutal se chaos.

Jsou to už tři měsíce, co Amy odpojili. Kam se podívá, všude stěny, už tři měsíce. Syn se ujal velení lodi a rozhodl se skoncovat s Phydusem a přestat svým lidem lhát. Jenže ani on nezná celou pravdu, a když spolu s Amy začínají zjišťovat, co všechno jim zatím zůstalo utajeno, je jasné, že před sebou mají dlouhou cestu, na níž si každý krok musí tvrdě vybojovat. Jak to bude dál s Lodí mezi hvězdami?






Universum umírá a rozhodnutí je na Amy. Věta, která se většinu knihy opakovala a stále mi nešla do hlavy, co s tím vším má mít Amy společného...
Další díl AtU je ještě lepší než předchozí, nejen kvůli tomu, co se děje na lodi, ale i kvůli tomu, co se děje mimo loď. Dostává mi, jak Revisová dokázala popsat ty šílené věci, co se dějí na palubě lodi. No prostě a jednoduše musíte si to přečíst. Tenhle díl je neuvěřitelný zážitek a děj vás naprostí pohltí.

Neuvěřitelné je, že když už všem svítá na lepší časy a tím myslím i Amy a Synovi, stane se něco, co všem zmaří šance. Stejně tak, jako se maří Synovi pokusy o to získat si lidi na lodi, ale všichni jsou proti němu. A to už částečně jen kvůli tomu, že si nechává stále říkat Synu a ne Otče. Všichni pak ze všeho obviňují Amy a Amy obviňuje ty správné lidi.

V téhle knize bylo taky docela dost rvaček. A tím myslím, že se hlavně někdo pral se Synem a to hlavně kvůli vzpouře, která po celou knihu rychle mění situaci na Universu. Problémy tam jsou, ale to však nebrání lehkému postupu v tom románku Amy a Syna, ale jakým směrem? To zjistíte když si knihu přečtete, já budu mlčet, jako hrob.


Jasná pětka :)


Žádné komentáře:

Okomentovat