6/02/2014

Postcrossing #1

Dneska jsem si konečně sedla k tomu, že jsem si vyfotila ten krásný první pohled z Postcrossingu, co mi přišel a rozhodla se o tom napsat článek :). 

Začněme tedy napřed trošku o tom, co to Postcrossing vůbec je. Hodně z vás jej nejspíš zná, protože nejsem jediná blogerka, co se o tuhle zálibu zajímá, ale pro ty, co slovo Postcrossing slyšeli poprvé - Postcrossing je dalo by se říct projekt, kam se vy zaregistrujete (webová stránka Postcrossingu) a pak si vygenerujete adresu kohokoliv na světě, kdo je ovšem taky zaregistrovaný, jakmile tohle uděláte, můžete už na danou adresu poslat pohled, dopis, to je na vás. Postcrossing je úplně zdarma - co se kolem registrace počítá - a jediné výdaje, které dělá, je to posílání pohledů, ale uznejte dostat pohled z nějakého koutu světa o němž jste téměř nevěděli, je pěkné ne? Mě se to líbí a než jsem se zaregistrovala našla jsem si českou "stránku" Postcrossingu, tam je všechno důležité, co potřebujete vědět, abyste mohli začít poscrossingovat. 


Už jsem vám snad trochu objasnila o co jde, doufám, že jste mne pochopili, nejsem zrovna dobrá ve vysvětlování, ale k té pohlednici, co mi přišla. Mám ji doma už od minulého čtvrtka (asi), což byl den, kdy se vybírala schránka, kdo ví možná tam nějaký ten den čekal, ale důležité je, že se mi dostal do ruky :). Já jsem z něj popravdě měla ohromnou radost, přeci jen můj první pohled z Postcrossing a zrovna se takhle pěkně povedl, jen se podívejte, že je rozhodně zajímavý :).

Nutno podotknout, že Ukrajina má vážně pěkné známky, tedy minimálně ta oblast z níž mi pohled přišel. Když si pomyslím na náš Čtyřlístek a ty jiné známky - ze všech jsou stejně nejlepší s Muchou, ale na ty jsem si ještě nenašetřila - je mi trošku líto, že posílám do světa, takové jednoduché známky, ale dost držkování o našich zvláštně vypadajících známkách. Ten pohled mi udělal vážně velkou radost a už se těším na další, jen, co pošlu ten, co mám teď poslat :D. 


Jinak se omlouvám, že zatím žádná recenze nebo knižní článek, ale číst moc nestíhám, snažím se na poslední chvíli dohnat školu a známky, no všichni to známe, ale myslím, že bych v tomhle týdnu měla určitě stihnout Měsíční chvástačku a možná i recenze na Nevinné, uvidím :).

2 komentáře:

  1. Ale já jsem s tím k tobě přišla jako první :D Nicméně, já jich mám doma asi dvacet, a už jsem s tím skončila, protože je to hrozně drahé, a já nemám zase tolik peněz abych posílala do světa pohledy..ale mám jednu i z Kanady :3

    OdpovědětVymazat
  2. Už jsem o tom slyšela a uvažovala jsem, že se zaregistruju, ale vypadá to, že jsem tak trošku více švorc než obvykle, takže by asi nebyly peníze :D

    OdpovědětVymazat